Urządzenia i Akcesoria
Krem angielski (Crème anglaise)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
10 porcji
Składniki
-
1 laska wanilii
-
300 g mleka 3,2% tłuszczu, w temp. pokojowej
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu w temp. pokojowej
-
110 g żółtek (ok. 7 sztuk), w temp. pokojowej
-
110 g cukru
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
3.2 g
Kalorie
637.7 kJ /
152.3 kcal
Tłuszcz
9.7 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
13.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PODSTAWY CUKIERNICZE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sos waniliowy
10 min
Sos berneński
15 min
Budyń z quinoa, sos malinowy
2 godz.
Crémeux czekoladowe
3 godz. 15 min
Ptysie z konfiturą figową, lemon curd i kremem waniliowym
8 godz.
Krem budyniowy (crème pâtissiére)
15 min
Owoce z grzańcem pod koglem-moglem
45 min
Korzenny crème brulée
3 godz. 30 min
Owoce zapiekane pod koglem-moglem
25 min
Kawowy crème brûlée
2 godz. 45 min
Krem kawowy
20 min
Timbale cytrynowe z sosem malinowym
2 godz. 20 min